Wat is een buurtkamer precies?

Buurtkamer de Klop is in april 2016 opgericht als een ontmoetingsplek en broedplek voor nieuwe initiatieven in de Vechtzoom, een buurt in de wijk Overvecht. Zowel bewoners als organisaties zijn er welkom. Elkaar ontmoeten staat in de buurtkamer centraal. Initiatiefnemers Jordy van den Berg en Sjoerd de Josselin de Jong van Stichting Uget2gether zien kansen om de kracht van de wijk naar voren te laten komen door een ruimte te bieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, hun verhaal, talent en/of interesse kwijt kunnen en waar nieuwe initiatieven kunnen ontstaan.

Wat is er mogelijk in buurtkamer de Klop?
De buurtkamer beschikt over een ontmoetingsruimte, een keuken en een klein kantoor/spreekruimte. Het is een plek waar mensen samen kunnen komen, maar het biedt ook de mogelijkheid aan bewoners om hun eigen talenten een podium te bieden. In de ontmoetingsplek is iedereen van harte welkom om een drankje te doen, een spelletje te spelen, zijn/haar verhaal kwijt te kunnen en/of gezellig even te praten. De vrije ruimte leent zich voor activiteiten, workshops en initiatieven vanuit de bewoners zelf.

Samenwerking met professionals uit de wijk
Wij gaan ook graag de samenwerking aan met professionals uit de wijk. Sinds de start van buurtkamer de Klop zijn er samenwerkingen geweest met Buurtteam, Wijk&co, Stichting JoU, Resto van Harte, Stut Theater, Zimihc, SV Vechtzoom, U in de Wijk, Marcusschool, kerkgemeenschappen, de Tussenvoorziening, Mitros, Welkom in Utrecht/ New Neighbours, Licht Spicy, Springplank Coaching, de Voedseltuin Overvecht.

Openingstijden en overige informatie
Buurtkamer de Klop is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 – 17.30 uur. Wil je zelf iets organiseren of zoek je een ruimte voor een bijeenkomst, vergadering, partij of iets dergelijks. Je bent van harte welkom.

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom buurtkamer de Klop, volg ons dan via Facebook en Twitter.
Adresgegevens
Buurtkamer de Klop
Andesdreef 11
3563 GA Utrecht

Tel: 06 13 72 81 55